Lawan Pukul Bantal // Pillow Fight in Frankfurt

During Easter Break…school kids or college or uni students tend to do many things which the found or the might call it “fun” in a “flash mob” way.

Weeks ago..they have this “Bubble Flash Mob” where they gathered in front of the Alter Oper (Old Opera House) and start blowing and dancing. And for your information…bubbles and dancing don’t go well together…so only a handful of schoolkids dancing and another is “bubbling”.

And Last weekend there is another flash mob…. A Pillow Fight.

[quote]Please note that flash mob is designed to surprised passers-by[/quote]

I was on my way home from shopping and quite surprise when i saw white soft particles is up in the air…everywhere. First thought…”snow in spring?” but it was feathers from the torn pillows used by the “fighters”.

Here is some photos from my phone.

 Fankfurt Zeil

Here is a video also captured on my phone.

Is this similar event ever happened at your place?

Entahlah I don’t know. Please tell me if it does.

Anda juga mungkin nak baca

10 Comments

  1. Weird! Macam2 dia orang ni kan…main bantal lah, lempar tomato lah segala bagai, kalau main macam ni kat rumah maunya tak cukup tanah kena rotan mak sebab dia penat isi kekabu..hihi!

  2. Salam Khairul,
    ada kot diorang buat flash mob kat sesetengah tempat kat KL tp tak taulah apa diorang buat. Benda2 cam gini mau pulak orang buat dgn spontan, ada yg positif tp yg tak positif tu buat sampah.

    1. Salam Kak Yong,

      Saya tengok kat youtube ada dance flashmob kat KLIA, dengan pakai sarung naik train ramai2 tu..yang lain tak pernah tengok. Agak positif la. Yang main bantal ni buat sampah jerrr.

  3. hurm..lawan pukul bantal ni buat sepah je kan..
    kalo budaya ni pon nak diikut kt malaysia dah penat dbkl/mpsj dan yg sewaktu dgnnye nk kemas balik lepas tu..hehe

    1. Cik Leen,

      Lawan pukul bantal kat rumah sesama sanak sedara boleh lah..jangan lak sampai bantal tu pecah berderai kan…Kat sini, pekerja city hall dan ambulan siap tunggu dah ketika event tu berlangsung…once settle jer diorang terus “clear”kan. Maklum lah kat sini “cukai” or tax sesangatlah tinggi…so, perkhidmatan yang diberikan pun sangatlah bagus.

  4. Salah satu cara nak hilangkan stress kot..atau bantal kat rumah dah terlebih-lebih…paramedik/ambulance ‘standy by’ takut kot-kot ada yg terkehel ker…;0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *