ePass Solat Jumaat

“Cikkkkk ada epassss takkkk?” Fuh lagi sebatu belum sampai pagar lagi makgad dah melaung bertanya epass.  Garang kemain. Apa lagi kelam kabut aku buka apps cari pass aku. Sebatu juga aku dah angkat dan goyang-goyangkan phone tanda aku dah ada pass.  Macamlah dia nampak, tapi dia angkat tangan tanda ok. Ingatkan dia nak lepas gitu […]

Continue Reading

Drama Exam Aku Pagi Ini

Drama tau aku exam pagi ni. Sudahlah jam pertama aku jawab exam sambil meleraikan pergaduhan, sambil buat breakfast dan siapkan budak bertiga ni untuk kelas swimming. Sejam gone gitu jer. Sempat jawab soalan pertama itupun satu perenggan sahaja. Lepas tu adik aku datang ambik diorang pergi swimming.  Yeahh, terus aku makan cheesecake sambil jawab soalan […]

Continue Reading

Resepi Cereal Pancake Mudah oleh SuperDaddy

Anak-anak mintak cereal untuk breakfast tadi. Memandangkan cereal dah habis dan aku pun lupa beli maka aku buat Cereal Pancake. Best jugak weh, comel kemain.  Makan pun sedap, rangup-rangup lembut. Bagi yang dah boring makan pancake cara biasa, jom kita buat cara luar biasa sikit. Nah resepi Cereal Pancake mudah oleh SuperDaddy Khairul Abdullah. Bahan-bahan: 1 […]

Continue Reading

Get Pahala 8.8 Challenge

Hari ni kalau perasan ramai dari kita sambut tawaran Crazy Sales 8.8. Macam2 yang dibelinya 😊😊.  Memang tak salah ambil kesempatan. Tapi saya nak ajak juga untuk sahut Get Pahala Challenge 8.8 ni.  Tak banyak, RM10 sahaja.  Akhirat dapat, insyaAllah dunia pun murah rezeki. Berlumba-lumba lah kita semua dalam melakukan kebaikan dan kebajikan. Begini, ada sebuah sekolah […]

Continue Reading

Kempen Dakwah Masyarakat Majmuk 1.0

Alhamdulillah Allah masih panjangkan umur kita untuk bertemu dengan hari Jumaat di bulan Zulhijjah yang mulia ini. Macam biasa, hari ni saya nak kongsi peluang pahala.  Moga saya pun turut mendapat tempias sama kebaikan yang kalian semua lakukan. Hari ini hari Jumaat, ulama tersohor dunia, Ibnu Qayyim pernah berkata, “Sedekah pada hari Jumaat itu lebih […]

Continue Reading

Tataplah Langit

Malam ni langit cerah. “Daddy look at all the stars.  Can you tell which one is Jupiter?  Or maybe Polaris the northern star?” “Ohh mannnn!  Lets try to look for Big Dipper, if we can find them then they will point us to the Polaris.” Maka kami pun pakat mendongak ke langit yang dipenuhi bintang […]

Continue Reading

Mango Cheesecake – Bahan Kluster Kayangan, Harga Kluster Marhaen

Ciskek Mango oihhh. Barangsiapa yang gemar atau sedang mengidam benda alah cheesecake mango ni maka korang kenalah cuba yang ini. Puan Noor Afida Amirdin buat ni dengan penuh kasih sayang katanya.  Semua bahan yang digunakan adalah bahan premium tau, ala kluster kayangan gituh. Patutlah sedap kemain. Namun harganya pulak kluster marhain, mampu miliklah untuk kek besar gini.  […]

Continue Reading