X-pidisi Jelawang Waterfall Adventure

Gais, korang suka adventure tak? Jom kita ke Kelantan, pergi Air terjun Jelawang, cantik weh.  Dikatakan puncak air terjun ni adalah yang tertinggi di Asia, okeh.  Bukan kaleng-kaleng. Jomlah, ada open trip ni. Trip kali ini untuk mereka yang suka aktiviti lasak dan berkonsep alam semulajadi.  Bagi yang beginner, jangan risau kerana sepanjang trip akan […]

Continue Reading

Spaghetti Aglio e Olio (Spaghetti with garlic and oil) Yang Original

Boring dah makan daging? Jom goreng sahaja spaghetti menggunakan garlic (Aglio) dan minyak zaitun (Olio). Jadilah Spaghetti Aglio e Olio (Spaghetti with garlic and oil) yang original, asalnya dari Naples Itali itu.  Itu sahaja bahannya, tiada udang, tiada sotong, tiada apapun. Minyak zaitun tu panaskan dengan api yang perlahan, masukkan garlic dengan agak banyak.  Biar […]

Continue Reading

One Day, We All Gonna Meet Her Again

Petang tadi bawa anak-anak ziarah ibu mereka. Dalam kereta, Khaleel paling seronok bila dengar nak pergi melawat mommy dia. “Daddy, are we going to mommy’s grave?” “Yes adik.” “Yayyy, can mommy come home with us?  Can we bring mommy home, daddy.  I miss my mommy.” “Sorry adik.  We can’t.” “Why?  It’s long time already.” “Not […]

Continue Reading

Adabi Snek – Flamitoz. Oihhh Sedap Baqhang!!

https://www.facebook.com/khairul.m.abdullah/videos/10158553781692277/ Tiba-tiba dah nak raya dah kan? Rasanya baru jer raya bulan lepas, kuih raya pun dah habis, dah nak raya pulak. Semua dah sampai kampung atau ada yang masih sangkut dalam jem?  Gila taknya, semua orang nak balik raya.  Masing-masing nak balas dendam katanya. Mestilah jem kan. So jenuhlah korang kat dalam kereta tu.  […]

Continue Reading

Arafah Challenge

Waktu ni saya yakin ramai yang dah balik kampung kan.  Tapi dalam keseronokan kita tahukah semua hari ni ialah Hari Arafah.  Kita disunatkan untuk puasa tau. “Puasa hari Arafah dapat menghapuskan dosa-dosa setahun sebelumnya dan juga tahun sesudahnya.” (HR Tirmizi No: 680) Namun jika tak dapat berpuasa sunat atas sebab tertentu usah risau kerana kita […]

Continue Reading

Cita-Cita Budak-Budak Sekarang

Sambil berjalan keluar dari NASOM, aku pun borak-borak dengan Khaleef. “Abang, tahun depan dah nak masuk sekolah dah.  Daddy nak kena cari sekolah yang sesuai untuk abang.” “You don’t have to daddy.  I don’t want to go to school.” “Why?  School is the best place for you to learn.  Nanti dapat kawan ramai, dapat belajar […]

Continue Reading

Iklan Jawatan Kosong

Team saya sedang dalam proses mengeluarkan produk dan memerlukan pekerja di Cyberjaya. 1. Tukang pek barang – of course lah kerja membungkus produk.  (Jawatan sepenuh masa) Kerja mudah, duduk dalam aircond sambil dengar radio Sinar FM.  Nak channel lain boleh ubah sendiri.  2 orang pekerja yang sanggup pakai apron, glove, mask dan head cover ketika […]

Continue Reading