Resepi Cereal Pancake Mudah oleh SuperDaddy

Anak-anak mintak cereal untuk breakfast tadi. Memandangkan cereal dah habis dan aku pun lupa beli maka aku buat Cereal Pancake. Best jugak weh, comel kemain.  Makan pun sedap, rangup-rangup lembut. Bagi yang dah boring makan pancake cara biasa, jom kita buat cara luar biasa sikit. Nah resepi Cereal Pancake mudah oleh SuperDaddy Khairul Abdullah. Bahan-bahan: 1 […]

Continue Reading

Spaghetti Aglio e Olio (Spaghetti with garlic and oil) Yang Original

Boring dah makan daging? Jom goreng sahaja spaghetti menggunakan garlic (Aglio) dan minyak zaitun (Olio). Jadilah Spaghetti Aglio e Olio (Spaghetti with garlic and oil) yang original, asalnya dari Naples Itali itu.  Itu sahaja bahannya, tiada udang, tiada sotong, tiada apapun. Minyak zaitun tu panaskan dengan api yang perlahan, masukkan garlic dengan agak banyak.  Biar […]

Continue Reading

Resepi Hasselback Potatoes Ala SuperDaddy

Kalau petang-petang gini rasa dah boring makan goreng pisang atau keropok lekor, nah kita makan kentang pulak.  Style lah sikit ye dak? Jom hari ni aku share dengan korang resepi Hasselback Potatoes.  Makanan orang Sweden ni weh.  Alah sama lah kat Ikea tu pun makanan depa jugak. Bekas pun cun jugak. Jom kita buat sama-sama. […]

Continue Reading

Resepi Serawa Durian ala Superdaddy

Aku makan serawa atau pengat durian ni dengan roti.  Teringin nak makan dengan pulut kukus tapi malangnya tiada kerajinan di situ. Takpe, yang penting sedap.  Si baby pulun makan. Nah resepi Serawa Durian ala Superdaddy Khairul Abdullah. Bahan untuk projek ini: 10-15 ulas isi durian bersama biji. 1 ½ cawan santan cair. 2 helai daun […]

Continue Reading

Resepi Daging Mongolia ala Superdaddy

Balik tadi tengok ada daging dalam peti. Okeh cun, kita masak Daging Mongolia.  Sedap kau.  Daging rangup dicampur pula rasa masin manis sos dia tu.  Fuhhh bertambah.  Macam biasa kejap lagi korang mintak resepi, so aku bagi siap-siap. Nah resepi Daging Mongolia ala Superdaddy Khairul Abdullah. Bahan untuk projek ini: Ini dia jer bahan dia. Kicap […]

Continue Reading

Nasi Tomato style SuperDaddy

Budak-budak kat rumah ni kalau nasi yang ada warna laju sikit dia makan.  Kalau nasi putih tu jenuh pujuk.  So alang-alang dah masak nasi berwarna ni, kita share sekalilah resepi dia ye tak?  Senang nak rujuk nanti. Nah resepi Nasi Tomato style SuperDaddy Khairul Abdullah. Bahan-bahan untuk projek ini: 2 cawan beras biasa atau basmathi dicuci […]

Continue Reading

Resepi Penkek Mudah – Sekali Lagi

Tadi kami breakfast pancake. Hujung minggu anak-anak selalu request nak makan benda alah ni.  Biasanya makan dengan maple syrup atau chocolate syrup berserta butter. Feeling omputih kemain. Banyak kali dah saya share resepi pancake ni.  Namun akan selalu juga yang akan tanya balik.  Nah saya tulis sekali lagi resepi penkek mudah oleh SuperDaddy Khairul Abdullah. Bahan-bahan: […]

Continue Reading

Rendang Ayam Pencen

Rendang Ayam Pencen siapppp. Fuhh syahdu betul buat rendang sorang-sorang sambil dengar lagu raya. Nah resepi Rendang Ayam Pencen oleh SuperDaddy Khairul Abdullah. Aku beli kat Speedmart yang frozen punya.  Kemain eksyen ayam ni bila dah defrost. Bahan diperlukan untuk projek ini: 1 ekor ayam pencen, dipotong ikut suka hati dan bersihkan. 2 sudu rempah […]

Continue Reading

Nasi Daging Istimewa oleh SuperDaddy

Siapa yang belum pernah makan Nasi Daging? Ini makanan istimewa orang utara.  Kalau raya memang jenuh makan ni.  Sedap baqhang. Jadi hari ini saya share resepi istimewa untuk hampa cuba.  So dapatlah hampa masak untuk raya esok macam kami orang utagha. Nah resepi Nasi Daging Istimewa oleh SuperDaddy Khairul Abdullah Bahan yang diperlukan untuk melaksanakan projek […]

Continue Reading
1 2 3 9