Tamak Pahala Challenge 2.0

Kalau TikTok Challenge ramai je yang join, tapi Tamak Pahala Challenge ni ada ke nak join? Saya yakin InsyaAllah tentu lebih ramai.
Begini, ada sebuah sekolah rendah Islam di Gurun Kedah perlukan bantuan. Asbab reputasi sekolah yang terkenal di kalangan penduduk tempatan atas pencapaian dari segi akademik dan sahsiah, bilangan pelajar semakin bertambah.
Surau lama yang bersaiz kecil dan dah usang, dirobohkan untuk bina surau baru untuk memberi keselesaan kepada para pelajar. Sementara surau baru siap, para pelajar terpaksa solat bersesak dan ikut giliran di kantin sekolah.
Mereka perlukan bantuan kita.
Hari ini hari Jumaat, ulama tersohor dunia, Ibnu Qayyim pernah berkata, “Sedekah pada hari Jumaat itu lebih utama berbanding sedekah pada enam hari lainnya seumpama bersedekah pada bulan Ramadhan berbanding bulan-bulan lainnya”
So jom rebut peluang wakaf sedekah untuk dana surau baru Sekolah Rendah Agama Al-Akhlak Al-Islamiah (Sekolah Integrasi Faizin)
Tamak Pahala Challenge 2.0
Mereka sedang mencari 20,000 dermawan yang boleh wakaf hanya RM10 sahaja. Tak rugi kita derma, insyaAllah akan tambah rezeki lagi.
Sumbangan boleh diwakafkan atas nama sendiri atau mak ayah datuk nenek dan keluarga yang masih hidup ataupun dah meninggal dunia. Wakaf lebih dari satu lot dialu-alukan. Sahabat-sahabat boleh buat sumbangan melalui:
Bank : BANK RAKYAT
Nama : SEKOLAH RENDAH AGAMA AL-AKHLAK AL-ISLAMIAH
No. Akaun : 1106 5100 1625
Email : surau.sra.faizin.gurun@gmail.com
Alamat Sekolah:
Sekolah Rendah Agama Al-Akhlak Al-Islamiah
(Sekolah Integrasi Faizin)
Guar Chempedak,
08800 Gurun, Kedah
Semoga Allah memilih Dato Datin Tuan Puan Cik Encik untuk bersedekah wakaf akhirat ini. Amin.
PS. Kongsikan posting ni pun insyaAllah akan dikira sebagai wakaf amal jariah kita. Terima kasih.

Anda juga mungkin nak baca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *