• Home
  • About
  • Tips Kembara
  • Resepi
  • Facebook
  • Contact

PDPR, Gajet & Blue Light Yang Tak Bagus

26/07/2021

Sejak anak-anak duduk rumah jer ni, tahap penggunaan gajet bertambah lama ye dak?

Musim PDPR ni mostly semua anak-anak belajar online. Anak-anak terdedah dengan gadget setiap hari. Lama mengadap gajet satu hal, bluelight yang dikeluarkan oleh gajet pun satu hal jugak tu.

Antara kesan-kesan bluelight ni adalah penglihatan menjadi kabur, mata cepat penat, susah nak fokus dan juga sukar tidur. Jadi, apa kata kita belikan cermin mata anti blue light untuk anak-anak.

Sesuai untuk anak 4-12 tahun:

1 spek RM34.90wasap.my/60192484986/cermin+mata

Atau boleh Shopee:https://shp.ee/t3mdywf

Khaleed wearing anti bluelight spec

Khaleel memakai spec anti bluelight

Dalam set tu dilengkapkan dengan torchlight biru untuk test. Boleh cuba test bila guna spek dengan tak guna spek. Test card blue ray tu boleh buktikan.

Belanjalah sikit untuk kebaikan mata anak kita yer.

 

#superdaddy

Share

Blog  / Gadgets  / Parenting  / Peoples

Khairul Abdullah
Seorang suami yang hensem dan ayah yang kool. Menulis adalah kerja sepenuh masa dan mengembara adalah minat yang dipupuk sekian lama. Ikuti cerita-cerita lain yang sedap dan juga mengancam di Facebook Page beliau.

Leave A Reply


Leave a Reply Cancel reply

You must be logged in to post a comment.



    • Beli TV Online Tanpa Kecewa
    • DIY Kolam Ikan Dengan Shopee
    • Kenapa beg sekolah anak aku berat?
    • Aku dah hantar dia ke sekolah yang betul
    • Birthday KA dan KA
  • My Gallery

© Copyright Khairul Abdullah 2022. All rights reserved