• Home
  • About
  • Tips Kembara
  • Resepi
  • Facebook
  • Contact

Hospital Bukan Tempat Terbaik Untuk Anak-Anak

07/02/2020

Dah seminggu aku berulang-alik ke hospital, sekalipun aku tak pernah bawa anak-anak ke sana.  Dulu waktu ibu mereka di ICU pun aku tak bawa anak-anak.

Kenapa?

Hospital bukanlah tempat terbaik untuk anak-anak.  Tempat tu penuh dengan manusia, penuh dengan bakteria, penuh dengan segala jenis penyakit.

Aku ni balik hospital singgah rumah mandi dan tukar baju dulu baru pergi ambil anak di sekolah.

Anak-anak kecil ni immune system dia tak macam kita yang dewasa.  Mudah dijangkiti segala jenis penyakit.  Sebab tu hospital sendiri melarang anak-anak yang di bawah usia 12 tahun datang melawat di hospital.

Aku dulu ada arwah isteri kalau kami gi melawat orang sakit memang bergilir-gilir lah.  Sorang pergi melawat sorang lagi jaga anak-anak kat bawah.  Kalau takde orang jaga anak memang tak pergilah.

Begitulah.

Tapi tulah, orang kita siap bergaduh dengan guard sebab tak benarkan anak-anak kecil dia masuk melawat.  Aku pernah tengok makguard kena maki hamun dan ditolak-tolak sebab melarang seorang brader bawa anak kecil naik ke wad.

Sampai begitu sekali.

Bagi aku kesihatan anak-anak lebih penting.  Yang sakit kat hospital tu memang dah sakit, yang elok-elok sihat ni jangan bagi sakit.

Sekian.

Khairul Abdullah
#SuperDaddy.

Share

Blog  / Health  / Parenting  / Peoples

Khairul Abdullah
Seorang suami yang hensem dan ayah yang kool. Menulis adalah kerja sepenuh masa dan mengembara adalah minat yang dipupuk sekian lama. Ikuti cerita-cerita lain yang sedap dan juga mengancam di Facebook Page beliau.

Leave A Reply


Leave a Reply Cancel reply

You must be logged in to post a comment.



    • Beli TV Online Tanpa Kecewa
    • DIY Kolam Ikan Dengan Shopee
    • Kenapa beg sekolah anak aku berat?
    • Aku dah hantar dia ke sekolah yang betul
    • Birthday KA dan KA
  • My Gallery

© Copyright Khairul Abdullah 2022. All rights reserved